Cea de-a patra incercare de a alege un primar pentru Chisinau a esuat duminica, 11 decembrie, datorita absenteismului, transmite agentia de presa Itar Tass. Prezenta la vot a fost mai mica de 20%, in timp ce legea electorala mentioneaza obligativitatea prezentei la urne a cel putin 33,5% din numarul total de cetateni cu drept de vot, adica a cel putin 570 000 de votanti.

Cele trei runde anterioare au fost invalidate tot datorita prezentei scazute a votantilor la urne. In aceste conditii, purtatorul de cuvant al Parlamentului Moldovei, Marian Lupu, a avansat ideea modificarii pragului minimal din legea electorala.

Dupa decizia primarului capitalei Chisinau, Serafim Urechean, de a renunta la functia de edil sef pe care o detinuse timp de 11 ani, pentru a conduce in calitate de deputat grupul parlamentar al blocului „Moldova Democrata," principala forta politica de opozitie din Parlament, interimatul i-a revenit lui Vasile Rusu, candidatul independent la Primaria Chisinau.

Ceilalti candidati sunt: reprezentantul Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoaca, reprezentantul Blocului electoral Patria-Rodina-Ravnopravie", Valentin Krilov, candidatul Partidului Ecologist "Alianta Verde", Oleg Cernei, si reprezentantul Partidului Uniunea Municii "Patria-Rodina", Gheorghe Sima.

Alti trei candidati s-au retras din cursa electorala inaintea scrutinului din 11 decembrie.