Presedintele Academiei Romane, Eugen Simion, cere ministrului Sanatatii sa revina asupra deciziei privind revocarea Consiliului de Administratie al Spitalului Elias deoarece acesta este sub tutela Academiei. In caz contrar, a spus Simion, intr-o conferinta de presa, se va apela la justitie.

Presedintele Academiei Romane, Eugen Simion, califica decizia ministrului Sanatatii de a-l demite pe directorul spitalului Elias incorecta, deoarece spitalul este administrat de Societatea Academica Romana.

Eugen Simion afirma ca demiterea directorului spitalului Elias arata necunoasterea statutului unitatii sanitare de catre ministrul Nicolaescu deoarece presedintele Consiliului de Administratie al Spitalului Elias este presedintele Academiei si prin urmare nu putea fi destituit de catre ministrul Sanatatii.

"Nu putem accepta ca ministerul sa se amestece in aceasta problema pentru ca Academia Romana nu se supune Ministerului Sanatatii", spune presedintele Academiei.

In replica, ministerul Sanatatii precizeaza ca decizia ministrului Sanatatii este corecta deoarece nu exista nici o prevedere legala potrivit careia aceasta unitate medicala ar fi exceptata de la regimul spitalelor publice.

"Ministerul Sanatatii are dreptul de a interveni din punct de vedere administrativ", se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.