Asociatiile revolutionarilor vor sa blocheze accesul tuturor politicienilor in Cimitirul Eroilor in zilele de 21 si 22 decembrie. Revolutionarii au primit deja autorizatie pentru a desfasura actiuni de protest in Bucuresti, Timisoara si in alte orase.

Principala nemultumire este legata de avizarea unor dosare care apartin unor persoane cercetate penal in dosarul Revolutiei.

Presedintele Asociatiei 21 Decembrie Doru Maries a declarat pentru Radio Total ca toti „emanatii" revolutiei au primit certificate, in schimb unor luptatori adevarati li se refuza acest drept.

Cel care a avizat aceste dosare este deputatul PSD Emilian Cutean, fost secretar de stat pentru problemele revolutionarilor.

Actualul secretar de stat Petrisor Morar a refuzat insa eliberarea certificatelor pina nu sint inca o data verificate.

In asteptare la comisia parlamentara de specialitate mai sint insa alte 2000 de dosare.

Presedintele comisiei Emilian Cutean spune la rindul sau ca nu va da noi avize pina cind pentru dosarele avizate anterior de el nu vor fi eliberate certificate.

Pina la sfirsitul acestei luni vor trebui preschimbate toate certificatele de revolutionar. Pentru ca exista blocaje autoritatile intentioneaza sa prelungeasca acest termen.