Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, a convocat, marti, Comandamentul Antiepizootic local, pentru a lua masuri impotriva extinderii gripei aviare, informeaza un comunicat de presa.

Autoritatile sectorului 1 au fosrmat un comandament din primarul Andrei Chiliman - presedintele comandamentului - si sase membri: directorul Directiei Utilitati Publice, directorul Administratiei Domeniului Public, directorul Administratiei Pietelor, seful Biroului Medicina Veterinara, seful Serviciului Inspectie Ecologica si de Mediu, consilierul de la Serviciul Cadastru, Fond Funciar si Registrul Agricol, care vor supraveghea situatia.

In plus, autoritatile au decis ca spitalele sa interneze cu prioritate copiii care prezinta simptomele acestei maladii.

Directia pentru Sanatate Publica a Bucurestiului a apelat la voluntari si asistenti sanitari pentru vaccinarea copiilor din mediile defavorizate. Pana astazi au fost vaccinati un sfert dintre bebelusii cu varste cuprinse intre 7 si 11 luni. Actiunea se va incheia in cel mult 10 zile.

Pana acum in Capitala au fost confirmate serologic 260 de cazuri de rujeola, cele mai multe la copii de pana la sase ani.

Masurile au fost luate dupa ce municipiul Bucuresti a fost inclus in zona 2 de risc, din cauza extinderii gripei aviare in judetele Braila si Buzau.