Politistii sectiei 2 din Capitala au inceput investigatiile asupra membrilor biroului de presa al PSD la sesizarea presedintelui Societatii Academice Romane. Alina Mungiu Pippidi a depus o plingere la politie si a actionat in instanta partidul pentru insulta si calomnie.

Presedintele Societatii Academice Romane a declarat pentru Radio Total ca in speta este vorba despre doua comunicate date publicitatii de biroul de presa al PSD, nesemnate, in care pretinde ca SAR ar fi denaturat rezultatele unui sondaj de opinie.

La rindul sau purtatorul de cuvint al PSD Cristian Diaconescu acuza lucratorii Ministerului de interne de actiuni de politie politica. Mai mult, el a adresat o scrisoare ministrului Vasile Blaga prin care ii cere explicatii asupra acestor investigatii.

Acesta este a doilea proces pe care Alina Mungiu Pipidi il intenteaza PSD. Prima data ea a chemat PSD in instanta tot pentru insulta si calomnie. Actiunea s-a incheiat dupa ce seful biroului de presa de la acea data, Corina Cretu, si-a cerut scuze in mod public in numele partidului.