'Ciinii rosii' joaca miercuri la Marsilia (21.45, PRO TV si Onlinesport.ro) ultima carte pentru a ramine in Europa. Doar victoria aduce calificarea, egalul lasindu-i pe dinamovisti la mina rezultatului de la Heerenveen - Levski. In celalalt meci, Rapid joaca pentru glorie.

Dinamo este singura echipa romaneasca din grupele Cupei UEFA care are emotii mari pentru depasirea acestei faze. Dinamo trebuie sa bata la Marsilia pentru a fi sigura de calificarea in 16-imi, indiferent de rezultatul celuilalt meci al grupei F, Heerenveen - Levski Sofia.

Echipa lui Andone merge mai departe si daca face in Franta un egal, oricare altul decit 0-0, iar olandezii ii bat pe bulgari doar cu 1-0. Orice alta varianta elimina Dinamo, situatie care face aproape imposibila misiunea 'ciinilor'.

Ando stie deja cu ce echipa va incepe meciul, iar antrenamentul oficial de ieri seara, desfasurat pe Stade Velodrome, de la 21.45 (ora jocului), a conturat un prim 'unsprezece' cu un singur virf, Claudiu Niculescu, sprijinit din spate de Grigorie, iar de pe flancuri de Vlad Munteanu si de Florentin Petre.

Mijlocul este blindat de Margaritescu si de Adrian Cristea. Pentru Tamas va fi ultimul meci la Dinamo, el urmind sa se intoarca din ianuarie la Spartak Moscova.

Arma de baza: contraatacul

Cu linia de fund aproape de linia de centru, "cainii' au exersat luni aproape 20 de minute contraatacul.

Mingea respinsa din prima de Galamaz, Daouda, Tamas sau Pulhac ajungand pe dreapta la Fl. Petre, pe centru la Grigorie sau pe stanga la Vl. Munteanu. Acestia fie sprintau cu mingea la picior pe partea lor si intrau in combinatie cu cel care va fi varf impins azi, Claudiu Niculescu, fie combinau intre ei sau alegeau o varianta individualista.

De asemenea, o alta modalitate de a inscrie ar putea fi oferita de loviturile libere din preajma careului advers. Daca pana acum Claudiu Niculescu era cel care excela la acest capitol, luni a fost randul lui Florentin Petre, care a transformat, in conditii de adversitate, adica avand zid in fata, aproape toate incercarile.

OM nu se preda

Directorul sportiv al lui OM, Jose Anigo, a comentat pe site-ul clubului evolutia din campionat a echipei sale: 'Am fost ca niste testoase, ne-am miscat foarte incet, dar am avut o traiectorie constant ascendenta.

'Anigo are dreptate, deoarece Marseille se afla in etapa a cincea pe ultimul loc, cu doar doua puncte, iar acum este pe sase, la trei puncte de podium. Anigo trateaza foarte serios meciul cu Dinamo, mai ales prin prisma faptului ca este ultimul din acest an pe Velodrome.

In plus, OM vrea sa termine grupa pe primul loc, pentru a beneficia de o tragere la sorti mai favorabila.

Din formatia pregatita de Jean Fernandez vor lipsi trei jucatori - Mamadou Niang, Koke et Habib Beye - toti accidentati.

'Cainii', favoriti pe site-ul UEFA

Dinamo este favorita in meciul cu formatia Olympique Marseille, se arata intr-un sondaj efectuat pe site-ul oficial al forului european. Dinamo este vazuta castigatoare in acest meci de 52,17 la suta din participantii la vot, iar Marseille - de 40,37 la suta. Rezultatul de egalitate a fost prevazut de 7,45 la suta din votanti.

Presa acorda spatii largi meciului de astazi. Ziarul local 'La Provence' a anuntat ca Dinamo a ajuns inca de duminica la Marsilia si ca de la Olympique va lipsi cu siguranta atacantul de culoare Niang, care acuza o entorsa.

Ziarele franceze spun ca interesul publicului pentru acest joc va fi redus. Daca la jocul de campionat de duminica au venit 45.000 de spectatori, gazdele estimeaza ca acum vor veni maximum 20.000 de oameni pe celebrul Stade Velodrome.

Partida va fi arbitrata de o brigada spaniola, cu Julian Rodriguez Santiago la centru. Meciul va incepe la ora 21:45 si va fi transmis in direct pe Pro TV, iar pe Internet si de Onlinesport.ro.