Parchetul General a decis, miercuri, inchiderea dosarului privind modul in care presedintele Traian Basescu a achizitionat o locuinta situata in strada Stefan Mihaileanu nr. 2, datorita unei confuzii de procedura prin care s-a completat formularul de achizitionare, transmit agentiile de presa.

Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, a spus ca presedintele Traian Basescu si-a cumparat casa in baza legii 10 care nu restictioneaza cumpararea de astfel de locuinte pentru cei care au detinut anterior si alte case.

Avocata lui Traian Basescu, Elena Udrea, s-a prezentat luni la Parchet pentru a depune o serie de acte, in baza carora a solicitat anchetatorilor inchiderea dosarului.

Pe 30 noiembrie, seful statului a trimis procurorilor toate documentele referitoare la aceasta achizitie, declarand ca are obligatia sa demonstreze ca a achizitionat legal locuinta respectiva.

Procurorii au fost sesizati de un grup de senatori PSD, in frunte cu senatorul Antonie Iorgovan, care au sustinut ca seful statului a obtinut locuinta prin fals in declaratii, uz de fals si abuz in serviciu.