GTS achizitioneaza doua companii in Cehia si Slovacia

de     HotNews.ro
Miercuri, 14 decembrie 2005, 0:00GTS Central Europe, grup din care face parte si GTS Romania, cel mai important operator alternativ de telecomunicatii din regiune, a achizitionat in intervalul noiembrie-decembrie anul curent doua companii in Cehia si Slovacia.

Numarul total al achizitiilor realizate de GTS in acest an este de patru.
Grupul isi consolideaza astfel pozitia de lider regional pe piata operatorilor alternativi de telecomunicatii si confirma rolul de factor de consolidare.

GTS a achizitionat in Republica ceha, Contactel
In luna noiembrie, GTS Central Europe Holdings BV (GTS CE), a incheiat un acord de preluare integrala (100%) a actiunilor companiei cehe Contactel. Operatiunea urmeaza a fi supusa aprobarii autoritatilor antitrust cehe. Contactel este subsidiara TDC -cel mai important operator de servicii de telecomunicatii din Danemarca.

"Acesta achizitie este un pas important pentru GTS Novera in procesul de consolidare a pietei cehe de telecomunicatii. Iar Contactel va aduce la GTS Novera o contributie insemnata, atat operational cat si in ceea ce priveste numarul de clienti." a comentat Milan Rusnák, Country Manager al GTS Novera.

"Suntem consecventi strategiei noastre pe termen lung, de a ne pozitiona pe piata ca furnizor de referinta, alegerea fireasca pentru asigurarea serviciilor de telecomunicatii ale companiilor din Cehia."a mai adaugat Milan Rusnák.

"Acesta operatiune confirma, inca o data, rolul de factor de consolidare pe care grupul GTS Central Europe il joaca in regiune." a declarat Dan Mihaescu Country Manager al GTS Telecom. "Din pozitia deja dobandita vom continua sa integram operatori alternativi de telecomunicatii in toate tarile in care grupul dezvolta operatiuni comerciale.", a mai adaugat Dan Mihaescu.

GTS a achizitionat Telenor Networks si Nextra in Cehia si Slovacia

In luna decembrie, Central Europe Holdings BV (GTS CE), a preluat integral (100%) actiunile companiei Telenor Networks si Nextra, cu operatiuni in Republica Ceha si Slovacia. Ca si in cazul companiei Contactel, operatiunea va fi supusa aprobarii autoritatilor antitrust cehe.

Telenor/Nextra este o subsidiara detinuta integral de Telenor Group, cel mai important furnizor de servicii de telcomunicatii din Norvegia.


Despre GTS Novera

GTS Novera este rezultatul fuziunii in 2005 a companiilor GTS Cehia si Aliatel. GTS Novera pozitioneaza pe piata un portofoliu complex de solutii de voce, date si servicii Internet, pentru care garanteaza nivelul de calitate.

GTS Novera este parte a grupului GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ de servicii de telecomunicatii, care detine si opereaza 5 furnizori alternativi in Cehia, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria.

Despre GTS Telecom

GTS Telecom este parte a GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ de telecomunicatii la nivel regional. Certificata ISO 9001 GTS Telecom furnizeaza cele mai stabile solutii de comunicatii din Romania, pe care le gestioneaza pana la interfata de conectare a clientilor (end-to-end).

Nivelul mediu de stabilitate al solutiilor GTS Telecom in 2004 a fost de 99,82%, iar in primul semestru din 2005 a atins 99,91%.

Pozitionata ca Business AcceleratorTM GTS Telecom furnizeaza pe piata business solutii de transport, comunicatii de date TCP /IP, X.25 si Frame Relay, servicii Internet, solutii de voce si hosting.
Compania detine propria infrastructura transfrontaliera de fibra optica de 25Gbit/sec in Oradea cu conexiune de rezerva in Arad, prin care se conecteaza direct cu infrastructura GTS Central Europe. La nivel national GTS Telecom opereaza reteaua MPLS cu o capacitate de transport de 10Gbit/sec si topologie inel, prin care conecteaza 19 puncte de prezenta.

In Bucuresti GTS Telecom detine si opereaza reteaua metropolitana de fibra optica de 2,5Gbit/sec si reteaua radio in banda 5,8GHz prin care acopera integral orasul.

Despre GTS Central Europe

GTS Central Europe este cel mai important operator alternativ de telecomunicatii la nivel central si est european care asigura servicii integrate de telecomunicatii pentru corporatii, companii comerciale, companii mici si mijlocii, carrieri internationali.

Grupul ce detine infrastructura proprie de fibra opticasi opereaza cinci carrier-i alternativi in Republica Ceha, Polonia, Romania, Slovacia si Ungaria, a primit in cadrul editiei a 5-a a Congreusului European de Telecomunicatii tinut in Amsterdam in luna noiembrie 2005, premiul "Best Central and Eastern European Wholesale Provider".

Gama de servicii GTS cuprinde solutii de telefonie, comunicatii de date, conexiuni Internet, solutii IP VPN si MPLS, servicii de banda larga. Grupul, cu peste 1000 de angajati, estimeaza pentru 2005 o cifra de afaceri de Euro 250 mil.

Urmand o strategie agresiva de expansiune, GTS si-a extins considerabil reteaua in ultimele 12 luni si este capabila sa ofere servicii si solutii de comunicatii in 20 de tari din regiunea central si est europeana, in tarile baltice, Europa de Sud-Est si Turcia.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


77 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by