Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a avut o intrevedere la Palatul Cotroceni, pe Craig Kennedy, presedintele German Marshall Fund of the United States, aflat intr-o vizita in tara noastra.

In cadrul intrevederii au fost abordate aspecte privind colaborarea dintre prestigioasa fundatie americana si sectorul public din Romania.

Craig Kennedy i-a prezentat presedintelui Basescu stadiul crearii si functionarii "Black Sea Trust Fund for Regional Cooperation".

"The Black Sea Trust Fund for Regional Cooperation" este conceput dupa modelul „Balkan Trust Fund for Democracy", creat de German Marshall Fund la Belgrad, si este unul dintre primele proiecte semnificative destinate regiunii Marii Negre, care au fost lansate dinspre mediul academic american spre sectorul public.

Organizatie americana dedicata cooperarii transatlantice,

German Marshall Fund of the United States, doreste ca acest proiect sa fie un parteneriat public-privat, menit sa declanseze un proces de reflectie in mediul academic si guvernamental, atat din SUA, cat si din Europa, cu privire la evolutiile din regiunea Marii Negre.

Presedintele Basescu a reiterat interesul manifestat de autoritatile romane fata de regiunea Marii Negre si fata de orice proiect menit sa faciliteze dialogul asupra problemelor cu care se confrunta aceasta regiune, in special in ceea ce priveste riscurile asimetrice, precum terorismul, traficul ilegal de droguri, armament si fiinte umane, amenintarile ecologice.