"Adrian Basescu" este cel mai recent buzdugan muzical lansat online de Sarmalele Reci. Initiativa civica, 100% non-profit, cantecul despre politicienii clonati poate fi descarcat gratis de pe situl www.sarmalelereci.ro trupei sau poate fi ascultat la (deocamdata) 4 posturi FM.

Actiunii virale a Sarmalelor au raspuns pana acum o sumedenie de internauti care au imprastiat mp3-ul sau l-au postat pe bloguri si situri cu caracter mai mult sau mai putin militant.

Sarmalele Reci au deja experienta in gherila online, dupa lovitura de anul trecut - "Adrian Minune presedinte", un pamflet anti-Nastase care s-a alaturat in campania electorala 2004 vastei operatiuni virale "Congo".

Satira a lumii politice actuale, noul cantec este conceput ca o lunga lista de "mutanti" politici, care incepe vesel cu Adrian Basescu, trece printr-un frisonant Corneliu Vadim Codreanu si se termina cu un amenintator Nicolae Antonescu! Combinatia de nume politice de multe ori antagonice (Marean Videanu, Schroeder Angela etc.) se deruleaza pe o combinatie de stiluri muzicale aflate in (aparent) conflict: manea + rock!

"Mai degraba un rock oriental decat o manea rock" - incearca sa nuanteze Zoltan Andras, autorul muzicii. Textierul Florin Dumitrescu explica de ce aceasta optiune stilistica : "Ca sa redam si pe plan muzical promiscuitatea infinita a lumii politice. Nastase e rocker, canta Dire Straits la chitara, Basescu isi da manele cu dansatoarele din buric...

Ei insa in lumea lor danseaza aceeasi muzica, indiferent de etichetele pe care ni le afiseaza. Dupa cum razboiul dintre rock si manele este unul artificial, si competitia politica este doar asa, ca un fel de mit al showbiz-ului."

Asculta Adrian Basescu - Sarmalele reci (MP3 - 3,06MB)

Sursa: www.sarmalelereci.ro