Daca ar renunta la functia de premier si ar reveni in afaceri, Calin Popescu Tariceanu a spus la emisiunea Stirea Zilei de la Antena 3 ca nu intentioneaza sa revina prea curand la activitati economice in domeniul privat.

Dar, daca totusi ar face-o si fara a da cuiva sfaturi, domeniul cercetarii si tehnologiei este unul de mare viitor si ca cine investeste acum va avea castiguri substantiale pe termen mediu.

El a apreciat, in schimb, in emisiunea Gabrielei Vranceanu Firea ca piata imobiliara "intr-un orizont de timp destul de apropiat va suferi un proces de tasare, de reasezare a preturilor", lasand sa se inteleaga ca in prezent acestea sunt supraevaluate.

Tariceanu a spus totusi ca, daca maine nu ar mai fi prim ministru, s-ar ocupa exclusiv de politica la PNL, unde "sunt multe de facut".

In cadrul aceleiasi emisiuni, premierul Tariceanu a precizat fara echivoc ca nu se vor mai face nici un fel de adoptii internationale, singura exceptie fiind aceea cand bunicii aflati in strainatate solicita infierea nepotilor din Romania. Vor avea prioritate, a adaugat seful executivului, reintegrarile in cazul in care familiile exista.

Tariceanu a precizat ca in prezent exista peste 1200 de familii din Romania care au facut cereri pentru a infia copii.

In final, intrebat de gazda emisiunii daca functia de premier reprezinta apogeul carierei sale politice, sau se poate si mai mult, Tariceanu a raspuns: "Daca in politica romaneasca cea mai inalta treapta a politicii o reprezinta functia de presedinte, eu deocamdata nu-mi doresc asa ceva.

Vreau sa-mi duc mandatul la bun sfarsit si sa indeplinesc principalul obiectiv al acestei guvernari, si anume integrarea Romaniei in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007".