Camera Deputatilor a respins, joi, motiunea simpla a PSD privind epidemia de rujeola. Dupa cum transmit agentiile de stiri, motiunea a fost respinsa cu 115 voturi "impotriva", 99 "pentru" si o abtinere.

Semnatarii motiunii, deputatii PSD si PRM au acuzat Ministerul Sanatatii de incompetenta si pasivitate in prevenirea si controlul bolilor transmisibile si au cerut demisia ministrului sanatatii, Eugen Nicolaescu.

In motiune se mentioneaza ca in anul 2005, Ministerul Sanatatii a preluat integral responsabilitatea organizarii licitatiilor pentru vaccinuri, contrar practicii din anii precedenti, cand responsabilitatea revenea Institutului de Sanatate Publica Bucuresti.

Deputatii PSD si PRM au solicitat ministrului Eugen Nicolaescu sa isi asume public responsabilitatea si sa ia masurile necesare pentru rezolvarea situatiei. Ei mai cereau constituirea unei comisii parlamentare de ancheta a deceselor produse de epidemia de rujeola si pentru gasirea si pedepsirea vinovatilor.

Intre timp, PSD si PRM au anuntat ca au depus o noua motiune pe tema proastei gestionari a locuintelor pentru sinistrati.