"Romanul Sinuciderea" fecioarelor aparut recent la Editura Polirom este o o noua poveste fascinanta semnata de Jeffrey Eugenides, autorul celebrului "Middlesex". "Sinuciderea fecioarelor" a cunoscut o ecranizare celebra, cu James Woods, Kathleen Turner, Kirsten Dunst, Josh Hartnett si Danny DeVito, in regia Sofiei Coppola.

Romanul a avut parte de vinzari senzationale si de o mediatizare pe masura, fiind imediat tradus in peste 20 de tari.

Primit cu mare entuziasm in momentul aparitiei si tradus imediat in peste 20 de tari, romanul este povestea tragica (bazata pe un fapt real!) a celor cinci surori Lisbon care, in anii ’70, se sinucid rind pe rind intr-o suburbie americana. Moartea colectiva le-a schimbat radical vietile celor cinci baieti, acum maturi, care le-au iubit pe fete.

Cu un umor negru sec, naratorul colectiv al romanului "Sinuciderea fecioarelor" spune povestea celor cinci barbati ale caror vieti au fost schimbate pentru totdeauna de obse­sia lor violenta pentru cele cinci surori Lisbon: inteligenta Therese, pretentioasa Mary, ascetica Bonnie, libertina Lux si palida, neprihanita Cecilia, a carei spectaculoasa moarte deschide „anul sinuciderilor".

Juxtapunind bana­lul si goticul, ilarul si tragicul, Jeffrey Eugenides creeaza un portret viu si captivant al tineretii si al inocentei disparute. El il transpune pe cititor in trecut, pe strazile marginite de ulmi ale Americii clasei mijlocii, rein­viind imaginile, mirosurile si senzatiile curtilor din spatele case­­lor si ale scolilor, pline de vraja si de mister.

O poveste despre iubire si pierdere, despre sex si sinucidere, despre amintire si imaginatie, pe care nici un cititor nu o va uita usor.

In 1999, romanul "Sinuciderea fecioarelor" a cunoscut o ecranizare celebra, cu James Woods, Kathleen Turner, Kirsten Dunst, Josh Hartnett si Danny DeVito, regia fiind semnata de Sofia Coppola.

Jeffrey Eugenides s‑a nascut la Detroit in 1960, intr‑o familie de origine greaca. A absolvit magna cum laude Brown University, iar in 1986 si‑a luat un masterat in literatura engleza la Stanford University. A debutat cu povestiri in cele mai prestigioase reviste literare ame­ri­cane: The New Yorker, The Paris Review, The Yale Review, Granta.

Primul sau roman, "Sinuciderea fecioarelor", publi­cat in 1993 si distins cu Whiting Award, s‑a bucurat de un succes rasunator, fiind tradus in peste douazeci de limbi si ecranizat, in 1999.

Romanul "Middlesex" (2002; Polirom, 2005) i‑a adus elogiile criticii, care l‑a comparat cu monstrii sacri ai literaturii americane, Saul Bellow si Philip Roth, si a primit Premiul Pulitzer.