La nivel national au fost vaccinati 210 071 de copii, din 30 noiembrie si pana in prezent, 49 094 dintre acestia fiind cu varste cuprinse intre 7 si 11 luni. Din raportarile Directiilor de Sanatate Publica judetene rezulta ca, in prezent, la nivel national, se inregistreaza un numar total de 3 859 cazuri confirmate de rujeola.

Din totalul de 210 071 de vaccinari, 118 363 au fost facute in campanie scolara, iar 91 708 au fost imunizari ale restantierilor, adica acei copii care nu au fost vaccinati la timp in perioada anterioara.

Din raportarile Directiilor de Sanatate Publica judetene rezulta ca, in prezent, la nivel national, se inregistreaza un numar total de 3 859 cazuri confirmate de rujeola.

Ministerul Sanatatii monitorizeaza permanent epidemia de rujeola si a instituit toate masurile ce se impun pentru limitarea focarelor si scaderea numarului de imbolnaviri, Directiile de Sanatate Publica judetene fiind obligate sa asigure activitati permanente in aceasta perioada.

In acest sens, a fost asigurat, in intreaga tara, numarul de vaccinuri necesar pentru actionarea de urgenta in focar si pentru continuarea campaniei de vaccinare, in stocurile Directiilor de Sanatate Publica judetene existand un numar total de 321 872 doze vaccin.