Banca Mondiala a aprobat vineri, un imprumut de 110 milioane euro pentru implementarea proiectului "Reforma Sistemului Juridic" in Romania, informeaza un comunicat de presa al Bancii Mondiale. Incepand cu anul 1990 si pana in prezent, institutia internationala a acordat Romaniei imprumuturi de peste 4,2 miliarde dolari.

Potrivit comunicatului de presa, proiectul urmareste sa sprijine obiectivele Romaniei de crestere a eficientei instantelor, a responsabilizarii si integritatii aparatului judiciar, avand ca rezultat reducerea coruptiei si o mai mare transparenta a actului de justitie.

Proiectul "Reforma Sistemului Juridic" vizeaza infrastructura si reforma administratiei instantelor, precum si dezvoltarea institutionala a principalelor entitati juridice.

Un alt aspect al proiectului il reprezinta adoptarea de catre instante a unor tehnici administative moderne in scopul cresterii eficientei, imbunatatirii calitatii serviciilor si recastigarii increderii publice.

Al treilea aspect al proiectului care se bucura de sprijinul Bancii Mondiale este crearea unui sistem comprehensiv de gestionare a resurselor care sa acopere principalele functii manageriale ale intregului sector juridic.

Ultimul dar nu si cel din urma obiectiv este intentia de a oferi asistenta pentru dezvoltarea institutionala a unor institutii judiciare precum Consiliul Suprem al Magistraturii, Institutul National de Magistratura, Ministerul Justitiei sau Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Din anul 1990 si pana in prezent, Banca Mondiala a oferit imprumuturi Romaniei de peste 4,2 miliarde dolari.