Conducerea Inspectoratului de Politie Iasi a hotarat excluderea din randul politistilor a sefului de post din comuna Tibana, agentul sef Costel Buzenchi si a ajutorului sau, agentul Ion Tibuleac.

Cei doi subofiteri sunt acuzati ca au stalcit in bataie patru minori si doi adulti, comportamentul acestora reinviind practicile vechii militii comu-niste. Totul a iesit la iveala in noaptea de 15/16 decembrie, in momentul in care Spitalul de Neurochirurgie Iasi si Spitalul de Pediatrie "Sf.

Maria" Iasi au anuntat Sectia IV Politie Iasi ca se afla internati, in stare grava, minorii Cezar Andrei Chetraru (17 ani) si Costache Chetraru (16 ani).

Victimele prezentau numeroase traumatisme craniene, toracice si ale membrelor superioare. Din ancheta IJP Iasi a rezultat ca minorii, impreuna cu alti doi copii, erau acuzati de mai multe furturi cu autori necunoscuti.

Cei patru adolescenti au fost chemati la postul de politie Tibana unde au inceput audierile. Baietii au fost batuti cu bulanele peste maini si abdomen, apoi cu bocancii cazoni, dupa care au cazut horcaind pe podeaua postului. "Nu putem suporta astfel de tratamente inumane si nerespectarea drepturilor cetateanului. Politistii nu recunosc nimic din acuzatiile aduse, numai ca eu sunt exemplar.

I-am destituit fara sa am cea mai mica remuscare", a precizat comisarul sef Giorghi Plai, comandantul Politiei Iasi.

Articol integral in Romania Libera