HVB Banca pentru Locuinte (HVBL) a deschis in luna decembrie peste 30 de puncte de distributie in centre comerciale din Bucuresti si alte localitati, unde reprezentantii bancii asigura consultanta despre produsele de economisire si creditare in domeniul locativ.

De asemenea, sistemul de distributie a fost extins semnificativ in cursul acestei saptamani, o data cu acceptul dat de Banca Nationala a Romaniei pentru Creditcoop de a vinde produsele HVBL prin cele 16 agentii si 125 de cooperative afiliate, totalizand peste 900 puncte de lucru.

"Ne este necesara aceasta desfasurare de forte, deoarece este stiut faptul ca la sfarsitul anului oamenii devin mai interesati de produsele de economisire si creditare, cu atat mai mult cu cat in aceasta perioada ei pot maximiza randamentele sumelor economisite prin incasarea integrala a primei de stat, chiar daca sumele au fost depuse in decembrie", a declarat presedintele HVB Banca pentru

Locuinte, Petre Tulin. Produsele de finantare imobiliara ale HVBL se adreseaza persoanelor fizice pentru achizitionarea, construirea sau repararea unei locuinte sau de avansul solicitat de banci in vederea acordarii unui credit imobiliar. Mecanismul de functionare al sistemului propus de HVBL presupune doua etape, una de economisire si alta de creditare.

Clientul trebuie sa economiseasca pe o perioada de minim 18 luni, potrivit legislatiei in vigoare (Legea 541/2002), dupa care poate contracta un credit cu o dobanda de 6% pe an, fixa pe perioada imprumutului. Valoarea minima a unui contract este 3.000 de lei.

HVB Banca pentru Locuinte este membra a grupului german HVB, principalii actionari fiind Vereinsbank Victoria Bauspar - 55%, Bank Austria Creditanstalt - 35% si HVB Bank Romania - 9,99%.