Credit al Bancii Mondiale pentru Reforma Sistemului Juridic

Banca Mondiala a aprobat un imprumut de 110 milioane de dolari pentru finantarea proiectului "Reforma Sistemului Juridic" din Romania.

Proiectul are in vedere investitii esentiale in infrastructura si pentru reforma administratiei instantelor, precum si dezvoltarea institutionala a principalelor entitati juridice.

Reabilitarea cladirilor instantelor va conduce la imbunatatirea accesului public, va contribui la o mai buna rationalizare a facilitatilor instantelor si va spori securitatea. Un alt obiectiv important se refera la adoptarea unor tehnici administative moderne care sa duca la cresterea eficientei, imbunatatirea calitatii serviciilor si recastigarea increderii publice.

O a treia componenta are in vedere crearea unui Sistem comprehensiv de Gestionare a Resurselor, care sa acopere principalele functii manageriale ale intregului sistem judiciar.

Si, nu in ultimul rand, o componenta importanta va oferi asistenta pentru dezvoltarea institutionala a Consiliului Suprem al Magistraturii, Ministerului Justitiei si Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Aceasta componenta este destinata dezvoltarii politicilor judiciare pe termen lung, comunicarii interne si externe, ceea ce va duce la o independenta sporita a sistemului judiciar in Romania.