In emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix, Petrisor Morar, seful Secretariatului de stat pentru problemele revolutionarilor, a spus ca "din aproape 26 de mii de persoane, aproximativ 83% au depus cererea de preschimbare a certificatului de revolutionar in cel de luptator.

Conform Legii 341 din 2004, "luptatorii din revolutie" vor beneficia de o renta viagera de peste 10 milioane de lei lunar daca dovedesc ca nu au un castig mai mare decat aceasta suma. Morar sustine ca din cele peste 26 de mii de cereri de preschimbare a certificatului, mai mult de 21.000 de dosare sunt incomplete.

"Calitatea de luptator se obtine pe legea noua si dupa o verificare foarte puternica a dosarelor. De aicea sunt multe nemultumiri", a comentat Morar. El a catalogat aceasta lege drept una "de campanie electorala" a PSD, care are multe lacune si inadvertente.

"Daca nu au alt castig, luptatorii vor primi 10 milioane si jumatate pe luna renta viagera. Adica, salariul mediu brut pe economie inmultit cu 1,1. Luptatorii vor primi acest drept daca justifica ca nu au avut un beneficiu si n-au un castig lunar mai mare decat aceasta suma. Legea a fost data in iulie 2004.

E o lege de campanie electorala, gandita putin, are foarte multe inadvertente", a declarat Petrisor Morar.

Petrisor Morar sustine ca "foarte multi incearca sa obtina certificate si n-au avut niciodata aceasta calitate".