Desi oficialii Dacia sint foarte rezervati in a da informatii despre viitoarele modele, anumite detalii privind Logan break au inceput sa apara in publicatiile frantuzesti. Una dintre acestea se refera la pretul de baza al viitorului model: 8.250 de euro in Franta.

Pretul de baza vehiculat in presa franceza pentru Logan break, de 8.250 de euro, inseamna o crestere de 10 procente fata de pretul de baza, de 7.500 de euro, al Logan-ului berlina in Franta. La noi, pretul minim al unui Logan este de 6.230 de euro. Pastrind acest procent, se poate deduce ca Logan break va avea un pret de 6.853 de euro in tara noastra.

Diferente de echipare

Obligati de normele de securitate mai stricte, francezii de la Renault ofera in standard, pe orice Logan vindut in Europa de Vest, doua airbaguri si ABS. O alta diferenta importanta fata de piata autohtona este garantia oferita in tarile vest-europene: trei ani sau 100.000 de kilometri, fata de doar 18 luni la noi.

Oficialii Renault-Dacia explica aceasta diferenta de abordare prin puternica concurenta coreeana, concurenta ce ofera trei ani garantie pentru modelele sale. Coreenii sint singurii care pot oferi preturi apropiate de cele practicate de producatorul roman in Vest.

Debut la Paris

Loganul break va fi lansat oficial la Salonul Auto de la Paris, in septembrie 2006. Comercializarea va incepe pe piata din Romania in toamna lui 2006, iar in vest de la inceputul lui 2007. Motoarele oferite vor fi cele de pe berlina. Vor fi trei motorizari pe benzina, una de 1,4 litri si 75 de cai-putere si doua de 1,6 litri.

La acestea se vor adauga doua dieseluri de 1,5 litri, ce vor furniza 65 si 85 de cai-putere. Conform presei franceze, Logan break va avea 5 locuri in standard plus inca doua optionale.

Articol integral in Cotidianul