Capitanul Basescu comanda fuziunea PNL-PD, scrie Averea. Seful statului a mustruluit Alianta ca nu s-a facut partid, scrie Adevarul. Aniversare portocalie cu surprize, scrie Curentul. Terapie de grup, la bilantul Aliantei, scrie Cotidianul.

Participand la o reuniune de partid, presedintele Basescu a incalecat din nou Constitutia si Alianta, cred cei de la Gandul.

Prezent la reuniunea de bilant al Aliantei DA, presedintele Traian Basescu i-a tras de urechi pe aliati, cerandu-le sa renunte la orgolii si sa realizeze fuziunea. „Va asigur ca va sustin, dar in zona publica apare o incertitudine a viitorului politic al Aliantei, al carei proiect a ramas la jumatate.

Tinta era sa se transforme intr-un singur partid, prin fuziune", a spus Basescu in fata celor aproximativ 800 de liberali si democrati prezenti ieri la Palatul Parlamentului.

Mai mult, presedintele Traian Basescu le-a atras atentia celor din PNL si PD ca se indeparteaza din ce in ce mai mult de acest proiect, incalcand repetat protocolul Aliantei. (Articol integral in Averea)

Sa nu uitam de Alianta, dusmanul nostru comun este PSD, numai uniti putem invinge. Acestea au fost mesajele de autoincurajare emise de aproape toti vorbitorii.

Tariceanu insusi a dat lovitura de deschidere impotriva PSD. „PSD face azi Parlamentul Romaniei sa fie un circ sistematic, ceea ce nu e de mirare, pentru ca au guvernat dupa principiul piine si circ". El i-a acuzat pe Nastase si pe Vacaroiu ca sint in stare „sa se lege cu lanturi de scaune".

„Sa nu-i iertam, sa nu-i lasam si vom pune ursul cu botul pe labe", a declarat si liberalul Gheorghe Flutur, cu trimitere la Nastase. El a vorbit despre „axa raului Nastase-Geoana-Mitrea" si a deplins faptul ca Alianta lasa PSD sa foloseasca expresii ca „minciuna portocalie".

„La fotbal, cind cineva ataca culorile echipei tale, sari pe el si-l maninci cu fulgi cu tot", a proclamat razboinic ministrul, spre amuzamentul democratilor. (Articol integral in Cotidianul)

„Voi incerca sa fiu cat mai rece si echidistant", a promis, razand, Basescu, pentru a contracara viitoarele reprosuri care i se vor face pentru ca a incalcat Constitutia participand la o reuniune de partid.

Presedintele nu s-a tinut prea mult de promisiunea „de a nu stresa Constitutia". Dupa cateva minute, discursul sau a capatat accente electorale, el erijandu-se in liderul de facto al Aliantei si atacand PSD. (Articol integral in Gandul)