Intentia companiei AMD de a oferi procesoare Opteron pentru platforma Socket 939 a fost exploatata din plin de catre overclockeri.

Cum sa nu fii incantat de un procesor ieftin, rapid, si cu potential de overclocking foarte ridicat? Opteron 144 si 146 (1.8, respectiv 2 GHz - ambele cu 1 MB L2 cache) atingeau usor 2.5 GHz, iar cele mai „neastamparate" rulau fara probleme la 3 GHz.

Initial, AMD a dorit ca cei interesati de servere entry-level sa poata folosi o platforma ieftina, cum este Socket 939. Astfel, costurile suplimentare pentru memoriile Registered (strict necesare platformei Socket 940) au fost eliminate, cele ECC urmand sa faca fata cu succes nevoilor.

Situatia a scapat, insa, de sub control. In tabara entuziastilor, pe parcursul ultimelor luni, Opteron Socket 939 a fost cel mai bine vandut procesor, el urmand sa fie folosit in sisteme desktop sau in teste de acest tip.

Drept urmare, cel putin daca dam crezare zvonurilor, AMD s-a decis sa ofere aceste procesoare doar marilor integratori; practic, modelele de Opteron cu 939 de pini nu se vor mai gasi in magazine decat, cel mult, datorita stocurilor.