Grupul elvetian Nestle a anuntat luni achizitionarea producatorului grec de inghetata Delta Ice Cream, valoarea tranzactiei fiind de aproximativ 240 milioane euro, informeaza Reuters. Compania urmareste extinderea in Grecia si Balcani, unde piata inghetatei este in crestere, au anuntat oficialii companiei.

Delta Ice Cream, care anul trecut a avut vanzari de circa 122 milioane euro, este lider pe piata inghetatei in tari precum Grecia, Bulgaria, Macedonia, Romania, Serbia si Muntenegru, au precizat oficialii Nestle, citati de Reuters.'

Peste 96 procente din actiunile Delta Ice Cream sunt detinute de catre producatorul de lapte si produse lactate Delta Holding. Nestle va cumpara cele 96 procente din actiuni detinute de Delta Holding si va face apoi o oferta pentru restul de actiuni.

La inceputul acestei luni, compania Nestle a anuntat de asemenea, ca va intra intr-un joint venture cu producatorul francez Lactalis, vanzarile asteptate pentru primul an fiind de aproximativ 1,5 miliarde euro.

La sfarsitul anului 2004, compania elvetiana Nestle a obtinut vanzari de 87 miliarde franci elvetieni si un profit net de 6,7 miliarde franci elvetieni. In prezent are peste 247.000 angajati si are fabrici sau operatiuni in aproape toata lumea.

In topul 100 al investitorilor straini in Romania realizat de catre ARIS, la sfarsitul anului 2004, Delta Romania SA se clasa pe locul 42, iar Nestle Romania se clasa pe locul 59.