Presedintele Poloniei, Aleksander Kwasniewski, recunoaste ca avioane ale CIA au facut escale in tara sa. El a negat insa ferm existenta unor inchisori secrete pe teritoriul Poloniei, transmite AFP.

Presedintele a facut aceste declaratii cu cateva zile inainte ca premierul polonez Kazimierz Marcinkiewicz sa prezinte concluziile unei anchete privind existenta in Polonia a unor prizonieri ai americanilor.

Premierul ordonase ancheta dupa ce organizatia Human Rights Watch a sutinut ca exista centre secrete de detentie ale prizonierilor suspectati de terorism in mai multe tari foste comuniste, intre care era mentionat si numele Poloniei.

Presedintele Kwasniewski declarase de curand ca Polonia nu a gazduit niciodata inchisori ale CIA cu suspecti de terorism.

Human Rights Watch sustinuse ca Polonia a fost baza principala a CIA din Europa unde erau interogatie persoanele suspectate de terorism.

Postul de televiziune ABC a anuntat ca Washingtonul a retinut 11 membri importanti ai retelei teroriste al-Qaeda, in Polonia.

Comenteaza pe forum