Fostul sef al SRI Prahova, Corneliu Paltanea si fostul prim-adjunct al acestuia, Daniel Bucur au pierdut luni, recursul inaintat impotriva Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti care a dispus, in urma cu cateva zile, arestarea lor preventiva pe 29 de zile.

Ei vor ramane astfel in arest, dupa ce Curtea Militara de Apel a respins, luni, recursul acestora. Cei doi sunt cercetati pentru luare de mita, instigare si complicitate la delapidare si asociere in vederea savarsirii de infractiuni.

Conform anchetatorilor, in aceasta activitate ar fi fost implicat si un fost director al Rafinariei Astra Ploiesti, Octavian Nan.

Anchetatorii spun ca intre 1993 si 2001, Corneliu Paltanea si Daniel Bucur si-au incalcat atributiile de serviciu sprijinind un grup infractional si blocand informatiile privind afacerile petroliere ilegale desfasurate la Rafinaria Astra romana Ploiesti, au informat surse judiciare.

Astfel, cei doi au participat la sustrageri de combustibil si alte produse petroliere de aproximativ 340 de tone. Pentru sprijinul acordat grupului infractional, Corneliu Paltanea si Daniel Bucur au primit bani, produse si alte avantaje, in valoare de circa 15 miliarde de lei vechi.