Daca pana astazi nu ati rezervat un bilet pentru Revelion, sansele de a mai gasi un loc intr-un hotel de pe Valea Prahovei (in special Predeal, Sinaia) sau in Poiana Brasov sunt mici. Locurile libere sunt rare, majoritatea fiind ale celor care renunta la rezervari.

Daca vreti neaparat sa ajungeti la munte de Revelion, e bine sa incercati cu un telefon pe la agentiile de turism. Locuri mai sunt in special in pensiuni, dar si acestea se vor epuiza in cateva zile.

Dintre destinatiile interne, agentiile promoveaza mai ales Valea Prahovei, Poiana Brasov, Bran, Breaza, Sibiu, Sighisoara, Vatra Dornei, Maramures, Muntii Apuseni si Bucovina. Tot la capitolul tendinte se observa aparitia in oferta agentiilor a unor noi statiuni, ca Poiana Tapului, Azuga si Arieseni (judetul Alba).

Daca anul trecut un pachet de Revelion, incluzand trei nopti la o pensiune montana, cu demipensiune si masa festiva, costa minimum 180 euro, in acest sezon, pentru servicii similare, tarifele nu coboara sub 250 euro.

Una din cele mai scumpe oferte ale agentiilor de turism este la Hotelul Miraj din Poiana (patru stele): 31,15 milioane lei vechi. Ce-i drept, ea cuprinde si Craciunul si Revelionul (perioda 24 decembrie-2 ianuarie). Oferta cuprinde masa de Revelion si cea de pe 1 ianuarie 2006.

Cele mai mici preturi sunt in statiunea Azuga. In acesta localitate, pentru petrecerea Revelionului la un hotel de trei stele, langa partie, suma poate ajunge la 330 euro/persoana.

Oferta este valabila pentru cinci nopti, cu pensiune completa, cu masa festiva de Anul Nou inclusa.

In zona, dar si pe toata Valea Prahovei sunt si oferte de inchiriere completa a unor vile, unde va puteti face singuri masa, avand acces la bucatarie si la o sala festiva. Pentru o vila de trei stele cu cinci dormitoare plus living, suma de inchiriere este de 2800 euro pentru cinci nopti.

La Breaza, intr-un complex de patru stele, biletul costa aproape 20 milioane lei vechi. In functie de confort, in pachet este inclus: patru nopti de cazare, micul dejun si masa festiva de Revelion. Vizitatorii au acces si la sala de fitness, la jacuzzi, biliard, piscina, teren de golf, masaj, etc.

La Busteni, intr-un hotel de trei stele, exista un pachet de servicii in care sunt incluse patru nopti de cazare, la tariful de 16 milioane lei vechi/persoana.

In pret intra si masa festiva de Revelion si o cina festiva, a doua zi, plus tichete valorice de 1,4 milioane lei.

La o pensiune de trei stele, un sejur de patru nopti cu mic dejun si masa festiva de Revelion, costa 264 euro/persoana, iar la un hotel de doua stele pretul ajunge la peste cinci milioane lei vechi

30 milioane lei vechi la Mara

Oferta pentru un sejur de trei nopti, la Hotelul Mara, cu pensiune completa, masa festiva de Revelion si masa festiva pe 1 ianuarie, depaseste 30 milioane lei vechi. In hotelul Sinaia, trei nopti de cazare, la cumpana dintre ani, costa 1.600 euro/persoana.

La pensiuni, pretul poate atinge 100 euro pe zi

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) apreciaza ca pensiunile membre vor fi ocupate in proportie de suta la suta cu ocazia Revelionului. Desigur, nu intra in discutie pensiunile de pe Litoral si din Delta Dunarii care nu sunt prea cautate de clienti in aceasta perioada.

Delta Dunarii sufera din cauza gripei aviare, 90 la suta din cei care aveau rezervari in aceasta zona renuntand la ele.

Articol integral in Averea