Visul micilor britanici este sa ajunga in primul rand bogati si mai apoi celebri, arata un studiu realizat de Luton First, organizatorul Zilei nationale a copiilor in Albion, potrivit Rompres. Alaturi de bogatie si faima, in clasamentul preferintelor se mai afla fotbalul, muzica si animalele.

Studiul, realizat printre copiii britanici sub 10 ani, exemplifica si personalitatile pe care tinerii le asociaza cu faima. Mai exact, pe locul intai in topul celebritatilor se afla Dumnezeu, urmat indeaproape de atacantul echipei de fotbal a Angliei, Wayne Rooney.

Iisus nu a reusit sa ocupe decat un loc trei, dar l-a depasit tousi pe David Beckham, venit pe patru, in fata Reginei Elisabeta a II-a si a lui Harry Potter.

In opinia copiilor, „cele mai rele lucruri din lume" sunt betivii, tigara, gunoaiele, graffiti, razboiul, copiii care ii persecuta pe alti copii, boala, cumparaturile si cosmarurile.

Daca ar deveni conducatorii lumii, precizeaza acelasi studiu, copiii britanici ar decide interzicerea minciunii, a starii de ebrietate si a omorurilor, dar ar profita totodata pentru a prelungi vacantele si pentru a crea animale nemuritoare.