Cehia, unul dintre cele mai bogate state care au aderat la Uniunea Europeana (UE) in 2004, ar putea impune restrictii de munca pentru cetatenii Romaniei si Bulgariei dupa integrarea celor doua tari din 2007 sau 2008, informeaza Radio Praha, preluat de portalul Euractiv.com.

Suparat ca majoritatea statelor din Europa Occidentala intentioneaza sa mentina restrictiile de munca impuse esticilor imediat dupa extinderea din 2004, Zdenek Skromach, ministrul ceh al muncii, a declarat ca guvernul sau ia in considerare aplicarea aceluiasi tip de restrictii pentru romani si bulgari.

Oficialul ceh a precizat ca restrictiile nu sunt indreptate impotriva romanilor si bulgarilor, ci a „vechilor" membri UE.

In cazul in care vechii membri si in special Austria isi vor mentine restrictiile „discriminatorii", cele mai bogate tari proaspat intrate in UE, precum Cehia si Slovenia, vor fi foarte atractive pentru muncitorii romani si bulgari si nu vor avea altceva de facut decat sa impuna propriile restrictii, a explicat Skromach.

Articol integral in EVZ