HVB Bank a intermediat acordarea unui imprumut de 50 milioane euro de la Bank Austria Creditanstalt, pe o perioada de 10 ani, pentru centrul Iulius Mall din Timisoara, cel mai mare complex comercial din zona de vest a tarii, informeaza un comunicat al bancii.

Iulius Mall este situat foarte aproape de centrul Timisoarei, oferind aproximativ 30.000mp de suprafata inchiriabila. Complexul va gazdui 200 de magazine, restaurante, un supermarket, un patinoar, o sala de fitness si un cinema multiplex. Parcarea are o capacitate de peste 1500 de locuri. Realizarea proiectului a durat 18 luni.

Iulius Mall este singurul complex comercial de asemenea dimensiuni din zona Timis si a judetelor invecinate.

„Iulius Mall Timisoara reprezinta o etapa in dezvoltarea companiei Iulius Group, in cadrul strategiei corporative de realizare a unui lant national de shopping mall-uri", a declarat Iulian Dascalu, presedintele Iulius Group.

Iulius Mall este singurul complex comercial de asemenea dimensiuni din zona Timis si a judetelor invecinate.

"Credem ca Iulius Mall se va dovedi o confirmare a potentialului mare de dezvoltare al pietei imobiliare din zona de vest a tarii", a precizat Dan Pascariu, presedintele HVB Bank Romania.

La sfarsitul lunii august 2005, BA-CA si Banca Tiriac au finalizat tranzactia de fuziune dintre HVB Bank Romania si Banca Tiriac. Noua banca va detine a patra pozitie pe piata bancara romaneasca, cu active totale de 2,5 miliarde EUR, cu 81 de unitati, peste 760.000 de clienti si o cota de piata de aproximativ 8%.

Din luna noiembrie 2005, HVB Bank Romania si Banca Tiriac sunt subsidiare ale noului UniCredit Group. La sfarsitul lunii iunie 2005, UniCedit Group detinea active totale de miliarde euro si avea o capitalizare de piata de 54 miliarde euro.