Magia Sarbatorilor de Iarna este adusa de programele TVRi in casele tuturor romanilor, oriunde s-ar afla ei. Cele mai bune programe pregatite de Televiziunea Romana sunt selectate si difuzate de TVR International pe cinci continente pentru a aduce un Craciun fericit telespectatorilor sai.

Programul de Craciun si filmele pentru acest sfarsit de an la TVRi

Darurile lui Mos Craciun

Sambata 24 decembrie de la ora 14.15, prezentatoarea emisiunii „Televiziunea, dragostea mea", frumoasa Alexandra Velniciuc, il va avea ca invitat in studio pe insusi Mos Craciun cu sacul plin cu imagini din Arhiva de Aur a Televiziunii Romane.

Numai in aceasta editie speciala de Craciun veti avea ocazia sa-i revedeti in momente antologice pe Leopoldina Balanuta, Radu Beligan, Marin Moraru, Octavian Cotescu, Carmen Stanescu, Stefan Banica, Horatiu Malaele, Mitica Popescu, Florin Piersic, Stela Popescu, Alexandru Arsinel.

Tot in aceasta editie melomanii ii vor putea asculta pe Mihaela Mihai, Aurelian Andreescu, Anda Calugareanu, Olimpia Panciu, Marius Teicu si Angela Similea

Sambata 24 decembrie de la ora 16,00 - Petrecere cu Mosul de serviciu

In ajunul Craciunului, TVRi ne invita sa urmarim o emisiune cu si despre... Mosi Craciuni. In Laponia, toata lumea petrece, inclusiv Mosi Craciunii, care s-au saturat sa munceasca in noaptea de Ajun si … au declarat o greva generala!

Totusi, pentru a salva onoarea statutului de Mos Craciun, ei hotarasc sa desemneze, prin tragere la sorti, un reprezentant, care sa se achite de obligatiile ancestrale, colindand lumea-n lung si-n lat, pentru a le imparti pamantenilor traditionalele daruri de Craciun.

El va fi „monitorizat" pe traseu, de catre Mosii aflati in plina petrecere.

Il vom descoperi , asadar, acasa la un deputat, apoi la o maternitate in care o sexagenara gravida incearca sa intre in Guinness Book, ceva mai tarziu il vedem stand la taclale cu cersetorii Capitalei, convingand taranul roman ca e necesara intrarea in Uniunea Europeana, ba chiar nimerind, la un moment dat, intr-un plin jaf armat, intr-un

hipermarket. Il va urmari, vigilent, in monitoarele „Dispeceratului Central" din Laponia, insusi Seful Mos - Craciunilor - nimeni altul decat Vasile Muraru, „mosul de serviciu" fiind interpretat de cine altcineva decat de Nae Lazarescu!

In alte roluri de Mosi - Craciuni – Marius Bodochi, Adriana Trandafir, George Ivascu, Eugen Cristea. Telespectatorii ii vor mai descoperi si pe Luminita Anghel, D’la Vegas, Analia Selis si Andra, cu totii in ipostaze si costumatii neasteptate!

Duminica 25 decembrie de la ora 14.15 Mos Craciun si Mos … Gerila la Danutz SRL

Invitatii acestei editii vor fi Mos Craciun, interpretat de catre Nicu Constantin, si Mos Gerila (multi dintre noi stiu ca aceasta era „numele de scena" al lui Mos Craciun inainte de 1989), interpretat de Cristina Rus.

Pe parcursul emisiunii, fiecare incearca sa se laude cat mai mult, venind cu invitati care mai de care mai cunoscuti. Telespectatorii vor decide cine va castiga pana la urma!

Nume cunoscute din diferite domenii au raspuns afirmativ la invitatia lansata de cei doi Mosi: Irina Loghin, Irinuca Loghin, Ivan Patzaichin, Leonard Doroftei, Gabriel Dorobantu, indragita trupa Zdob si Zdub.

Nu vor lipsi nici fetele frumoase sau foste manechine celebre. Astfel, in timp ce Mos Gerila o va avea invitata pe Amet Melek, fosta manechina de dinainte de 1990, Andreea Spataru, Miss Playboy 2005, va fi prezenta in studio pentru Mos Craciun.

Si chiar daca nu au venit impreuna, cele doua vor prezenta ca manechine o colectie de rochii de Revelion create de Cristina Nichita.

Telespectatorii vor avea parte si de muzica, fetele de la Heaven interpretand o piesa speciala pentru Craciun, dar si de umor – va fi prezent Doru Octavian Dumitru si va putea fi urmarita o inregistrare cu Toma Caragiu.

Asa cum se stie, „Danutz SRl" este o emisiune cu scop caritabil, astfel ca atat Mos Craciun, cat si Mos Gerila vor dona bani si cadouri. Telespectatorii vor avea ocazia sa vada si cine se va bucura de cadouri.

Duminica 25 decembrie de la ora 20.15 SEARA ROMANILOR. Editie speciala de Craciun. MOS CRACIUN IN FAMILIA TVRi

Va fi o seara de neuitat in care prezentatoarea Sorana Belciu va avea invitati alesi pentru a oferi impreuna romanilor de pretutindeni magia Sarbatorilor de acasa.

Alaturi de brazii impodobiti, Mosul va veni si el la Seara Romanilor cu tolba plina de daruri pentru toti.

La petrecerea organizata vor participa Marcel Pavel, Sanda Ladosi, Andra, Amadeus, Bianca Ionescu si corul sau de copii, Carmen Trandafir, Talisman, iluzionistul Rothini, Gabriel Dorobantu, Mihai Trestariu. Seara va fi intregita de momente de dans artistic precum si de prezentari de moda ale creatoarei Cristina Gheorghiu.

Luni 26 decembrie dimineata de la ora 4.45 - COOLmea DISTRACTIEI.

Asa cum bine stiti, in fiecare duminica Giulia si Sabrina sarbatoresc cate un personaj cunoscut telespectatorilor si publicului larg. Acum, in ziua de Craciun, cine credeti ca este invitatul fetelor? Ei bine, nici mai mult nici mai putin decat insusi… Mos Craciun.

Va fi o petrecere de pomina la care, printre altii, vor lua parte Analia Selis, MIKI, POPS, Andra, Praf in ochi, corul de copii - Budesti, BE3, Cameleon, FLY PROJECT, DAX (saxofonist), Emanuel, Razvan Mazilu, ASIA, Amadeus.

Luni 26 decembrie dimineata de la ora 6.15 si de la ora 20.10 Johnny Raducanu, Nelu Ploiesteanu si Marius Mihalache la „Garantat 100%"

Catalin Stefanescu si echipa de la „Garantat 100%" au pregatit de sarbatori o editie speciala, in care muzica va ocupa un loc important, o adevarata intalnire intre culturi. Invitatul principal este renumitul muzician de jazz Johnny Raducanu, aflat intr-o forma de zile mari.

Evident, Catalin nu va rata ocazia de a sta de vorba cu marele muzician, dar, de aceasta data, muzica va avea „partea leului" in emisiune.

Astfel, telespectatorii vor avea ocazia sa il asculte pe Nelu Ploiesteanu cantand la acordeon, dar si cu voce, muzica folclorica si de dragoste. Orchestra condusa de Virgil Popescu, prezenta in platou la fiecare emisiune, il va acompania, pe ritmurile unui bluess.

Tambalistul Marius Mihalache a pregatit o piesa special compusa pentru „Garantat 100%". Interpretata impreuna cu un contrabasist si cu un percutionist, melodia pe ritmuri de tango s-a transformat in jazz, intr-o interpretare deosebita.

La final, fanfara Savale din satul Zece Prajini si trupa emisiunii isi vor incerca priceperea artistica pe o varianta deosebita a melodiei „Hello Dolly".

Nici Johnny Raducanu nu se va lasa mai prejos. Ii va incanta pe telespectatori cu povesti spectaculoase despre sarbatori si despre romani, rememorand cum petrecea Craciunul impreuna cu familia, la Braila, si va canta la pian.

Luni 26 decembrie dimineata de la ora 18.10 Scoala vedetelor – editie speciala.

Elevii de la „Scoala vedetelor" s-au pregatit cum se cuvine pentru Craciun, iar telespectatorii vor putea urmari o editie speciala, de sarbatoare.

Decorul si muzica ne vor introduce in atmosfera Craciunului, talentatii elevi interpretand colinde reorchestrate de catre Marius Teicu. Vor merge cu totii la colindat, invitand publicul, dar si telespectatorii, sa cante si sa danseze alaturi de ei.

Invitatul special va fi Marcel Pavel, care va canta in duet cu Alina, cea mai tanara eleva a „Scolii vedetelor". Realizatorii promit o editie deosebita, pe care nu trebuie sa o ratati!