Scandal-monstru la prezentarea in parlament, facuta de premierul Calin Popescu-Tariceanu, a raportului legat de integrarea europeana. Tariceanu a schimbat in ultimul moment textul pe care parlamentarii il primisera inca de alaltaieri si a urcat la tribuna cu un discurs in care ii „ciupea" binisor pe pesedisti.

Mai multe discursuri

Discursul lui Tariceanu a fost construit pe antiteza dintre actuala putere si fostii guvernanti. „Am preluat in decembrie 2004 o Romanie codasa la integrare.

Ne impingeau prietenii de la spate in Uniunea Europeana, dar fostul guvern avea alte prioritati decat sa faca reforma sau sa combata coruptia", a spus Tariceanu, care a continuat facand referire la „congregatia baronilor PSD" care „impiedica orice pas real spre Europa".

„Negocierile de integrare au fost incheiate in genunchi, pentru a avea munitie electorala", a afirmat, in fata Camerelor reunite, actualul premier. Calin Popescu-Tariceanu nu a ratat ocazia de a-l ataca indirect pe Adrian Nastase, facand referire la „contractele dubioase incheiate pentru a incerca, potrivit unor mentalitati pervertite, sa deschidem usa vreunei cancelarii straine".

Dupa discurs, presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, a cerut o pauza de consultari. „Domnul prim-ministru a prezentat un alt text decat cel care ne-a fost distribuit de ministrul pentru relatia cu parlamentul, Bogdan Olteanu. Trebuie vazut daca in aceasta situatie mai putem discuta raportul", a spus Nastase.

Dupa mai bine de o jumatate de ora, sedinta s-a reluat. Mircea Geoana a urcat la tribuna si l-a acuzat pe cel al guvernului ca reprezinta „grupul petrolistilor si oligarhilor", iar la final a amenintat actuala putere cu un razboi politic total.

Citeste articolul intreg in Evenimentul zilei