Asigurarea locuintei ofera protectie financiara impotriva dezastrelor. O polita standard asigura casa in sine si lucrurile din ea. Asigurarea te va proteja contra majoritatii dezastrelor insa sunt si exceptii.

Cea mai elocventa este protejarea impotriva inundatiilor si cutremurelor, fenomene de care majoritatea companiilor nu te protejeaza decat contra unei sume mai mari.

Cum sa aleg compania la care sa inchei asigurarea locuintei?

Sunt patru lucruri principale de care trebuie sa tii cont cand alegi o companie de asigurari:

1. Pretul

Sunt o multitudine de companii si brokeri care vand asigurari de locuinta, iar pretul pe care acestea il propun in mod evident, variaza. Inainte de a cumpara o asigurare incearca sa aflii preturile de la diferite companii si sa compari facilitatile oferite cu pretul cerut.

2. Stabilitatea asiguratorului

Nu uita ca urmeaza sa cumperi o asigurare pentru a te proteja din punct de vedere financiar si pentru a-ti asigura linistea sufleteasca. Este important sa alegi o companie care este stabila din punct de vedere financiar pentru a fi sigur ca va avea cine sa iti plateasca daunele atunci cand vei avea nevoie.

3. Modul de abordare a clientului

Compania ta de asigurari si reprezentantii acesteia ar trebui sa iti raspunda la toate intrebarile si sa actioneze promt in caz de dezastre. Poti incerca sa afli daca acea companie pe care doresti sa o alegi este de incredere vorbind cu alti clienti ai aceleiasi companii.

Poti verifica de asemenea daca au existat eventuale plangeri la adresa respectivei companii de la CSA (Comisia de supraveghere a asigurarilor).

4. Confortul oferit

Ar trebui sa te simti in largul tau cand cumperi o asigurare, nu conteaza daca o cumperi de la o companie sau de la un agent. Asigura-te ca agentul sau compania de asigurari va fi usor de contactat in cazul in care ai o intrebare sau vrei sa ceri despagubiri.