Veolia Water, compania care detine pachetul majoritar de actiuni la Apa Nova Bucuresti, a semnat pe 14 decembrie contractul de gestiune a serviciilor publice de apa si canalizare pentru capitala Armeniei, Erevan, potrivit unui comunicat de presa al companiei.

Contractul, incheiat pe termen de 10 ani, a fost castigat de catre Veolia Water in urma unei licitatii internationale organizate de Comitetul de Stat Armean pentru Economia Apei si a fost supervizat de Banca Mondiala.

"Intocmirea documentatiei tehnice si comerciale cu care Veolia Water a castigat licitatia din Erevan a beneficiat de contributia unui grup de experti romani care lucreaza in cadrul societatii Apa Nova Bucuresti. Experienta Veolia Water din Romania s-a dovedit a fi foarte utila in castigarea contractului de servicii publice de apa-canal intr-o alta tara cu economie in tranzitie.

Inginerii romani de la Apa Nova au adus solutii concrete de reducerea pierderilor din retea si de imbunatatire a calitatii apei potabile furnizate locuitorilor Erevanului" a declarat Jean Patrice Poirier, directorul pentru Europa Centrala si Caucaz al Veolia Water

Erevan are un milion de locuitori iar contractul castigat de Veolia Water urmeaza sa genereze o cifra de afaceri de 160 de milioane de euro in cei 10 ani. Veolia Water va administra intregul proces de productie si distributie a apei, serviciile de canalizare si serviciile de relatii cu clientii.

In Erevan, Veolia Water si-a stabilit ca prioritati reducerea pierderilor din retea si bransarea/racordarea intregii populatii la serviciile publice de apa-canal. Totodata, compania urmareste sporirea eficientei si calitatii acestor servicii.

Prin alegerea unui operator cu renume international, guvernul armean doreste sa beneficieze de expertiza si de tehnicile moderne de management pentru serviciile publice de apa si canalizare.

"Oferta pe care am facut-o in cadrul acestei licitatii competitive a castigat nu numai datorita calitatii sale tehnice, dar si pentru ca a prezentat cel mai eficient raport cost-calitate pentru consumatorii finali. Oferta a fost cea mai eficienta in ceea ce priveste costurile pentru consumatori" a declarat Antoine Frérot, director general Veolia Water.

Veolia Water are peste 110 milioane de consumatori la nivel mondial. Cu 67,800 de angajati, compania a realizat venituri de 9,8 miliarde de euro in anul 2004. Incepand cu anul 2000 si pentru o perioada de 25 de ani, ApaNova Bucuresti este concesionarul serviciilor publice de apa si canalizare din Municipiul Bucuresti.