Politia germana a arestat doi cetateni romani care au jefuit mai multe banci in Germania. Potrivit surselor judiciare, pe 4 decembrie 2004, filiala unei cunoscute banci din orasul german Kohlberg a fost jefuita, principalii suspecti fiind romanii Valentin Bodo, de 37 de ani, si Petru Marcel Musat, de 34 de ani, ambii din Sibiu.

Pentru rezolvarea cazului, anchetatorii germani au colaborat strans cu Directia de Investigatii Criminale din IGPR si cu Inspectoratul Judetean de Politie Sibiu. Timp de aproape un an, ancheta a stagnat, suspectii fiind de negasit. Pe 17 noiembrie a.c., Valentin Bodo a cazut in plasa politiei germane, fiind capturat in orasul Nuurtingen.

Anchetatorii au avut informatii ca Bodo incearca sa ajunga in Romania la bordul unui TIR. Suspectul a fost gasit, intr-adevar, in remorca sigilata a unui camion romanesc. Intre timp, IGPR a comunicat politiei germane ca cel de-al doilea suspect si-a schimbat numele si pasaportul, pe 10 septembrie a.c., si a transmis noile date de identificare ale acestuia. Pe 6 decembrie a.c.

norocul le-a suras politistilor germani, care au reusit sa-l prinda pe Petru Marcel Musat in flagrant, in timp ce jefuia filiala unei banci din orasul Ammerbuch. Cei doi suspecti au fost arestati.