Ileana Lazariuc si-a luat joi adio de la echipa cu care a lucrat la thrillerul SF „The Harvester", plina de vanatai si racita cobza, dupa doua saptamani si jumatate de filmari alaturi de Steven Seagal. Romanca interpreteaza personajul principal negativ, un rol „solicitant", pentru care a invatat sa se bata.

Ileana Lazariuc o intruchipeaza pe QUEEN (rol propus initial solistei trupei Destiny’s Child, Beyonce), o regina extraterestra, care, in final, este omorata de „baiatul bun" Seagal.

EVZ: Cum s-a lucrat la „The Harvester"?

Ileana Lazariuc: Eu am filmat timp de doua saptamani si jumatate, in fiecare zi, de dimineata pana seara tarziu. Atmosfera a fost insa foarte relaxata. Am invatat foarte multe lucruri in timpul acestor filmari, chiar sa dau si pumni. Probabil ca acest lucru ma va ajuta pe viitor (rade).

EVZ: Comparativ cu rolurile din alte filme?

Ileana Lazariuc: A fost extrem de solicitant, pentru ca in aceasta productie chiar trebuia sa faci efort fizic. Au fost multe scene de bataie, iar eu nu stiam sa ma bat. Nici acum nu sunt experta. A trebuit sa iau lectii, dar mi-a placut. La filmari a fost o echipa specializata in astfel de scene, de la care am invatat cum sa joc, cum sa ma bat.

EVZ: Chiar e o arta sa stii cum sa dai cu pumnul sau cum sa lovesti cu piciorul.

Ileana Lazariuc: Bineinteles, au existat si accidente: am cazut, m-am lovit, am lovit si eu pe cineva din greseala cu tocul in piept. Sunt si-acum plina de vanatai si zgarieturi, parca am venit din razboi, dar mi-a placut foarte mult.

EVZ: S-a spus ca rolul tau, desi a fost unul important, nu a presupus prea multe replici.

Ileana Lazariuc: Am avut chiar destule replici. Intr-una din scenele filmate impreuna cu Steven Seagal am avut un monolog destul de lung. Trebuia sa fiu foarte ironica si convingatoare si ma gandeam cum o sa pot face asta in fata lui Seagal, care nu e chiar oricine. Am avut niste emotii foarte mari, nici n-am dormit cu o noapte inainte.

EVZ: Cum te-ai inteles cu Seagal?

Ileana Lazariuc: Steven Seagal e un om mult mai simplu decat m-am asteptat. E un om ca oricare altul. M-a ajutat mult, am discutat despre cum trebuie sa joc anumite scene, mi-a dat sugestii, am repetat impreuna.

EVZ: Ai fost aleasa direct pentru acest rol, fara sa participi la un casting.

Ileana Lazariuc: Intr-adevar, nu m-am luptat cu alte 200 de femei la un casting pentru acest rol. Am fost prezentata echipei, am discutat, au considerat ca sunt potrivita pentru rol si m-au ales.

Articol integral in EVZ