Senatorul PSD nu vrea sa plece de la sefia Spitalului Elias.Intre timp, ministrul Nicolaescu l-a demis si pe Eugen Simion. Consiliul de Administratie de la Spitalul Elias, in frunte cu presedintele Academiei Romane, Eugen Simion, a fost revocat ieri printr-un ordin de catre ministrul Eugen Nicolaescu.

Tot ieri, Sorin Oprescu a refuzat sa parasesca Spitalul Elias, apreciind drept ilegal ordinul ministrului sanatatii prin care a fost demis. In consecinta, noul director al spitalului numit de minister, Vlad Romano, a mers degeaba la spital.

In pregatirea urmatoarelor demiteri, printr-o ordonanta de urgenta adoptata ieri, se stabileste clar dreptul Ministerului Sanatatii de a destitui conducerile actuale ale spitalelor care au probleme.

,b>Ordonanta pentru inca 100 de demiteri

Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, si-a justificat decizia de a demite Consiliul de Administratie al spitalului aflat in administrarea Academiei si al Fundatiei Elias prin faptul ca „discutiile purtate cu Eugen Simion nu au dat re-zultatele asteptate".

„Am avut o intelegere cu dl Simion: sa accepte schimbarea Consiliului Director (n.r. - condus de Sorin Oprescu), insa dansul a intrunit Consiliul de Administratie si a decis sa ramana tot vechea conducere in functie", ne-a explicat ministrul Eugen Nicolaescu.

El sustine ca printr-o ordonanta adoptata ieri de guvern s-a modificat legea spitalelor si ca directorii de unitati sanitare vor putea fi demisi prin ordin al ministrului. In perioada urmatoare, directorii a peste 100 de spitale cu datorii din toata tara si-ar putea pierde posturile.

Fiindca nu recunoaste ordinul prin care a fost demis, Sorin Oprescu a refuzat ieri sa paraseasca Spitalul Elias si nu a permis noului director numit de MS sa-si preia postul.

Citeste articolul complet in Evenimentul Zilei