In penultima zi de tranzactionare din acest an societatile de investitii financiare (SIF) au fost din nou cele mai tranzactionate emitente la Bursa de Valori Bucuresti. Valoarea totala a tranzactiilor, de peste 115 milioane de lei, a fost in cea mai mare parte realizata pe seama cumpararilor de actiuni ale SIF.

Numai cu titlurile SIF Transilvania s-au realizat tranzactii in valoare de aproape 40 milioane de lei. Rulaje foarte bune au inregistrat si SIF Oltenia (aproape 17 milioane de lei), SIF Banat Crisana si SIF Moldova (cu cate 10 milioane).

Inflamarea pietei SIF a fost evidentiata si de cresterea cu 2,13% a indicelui BET-FI, in conditiile in care ceilalti indici bursieri au scazut fata de valorile din ziua precedenta. Indicele BET, care reflecta tendinta preturilor celor mai lichide actiuni, a scazut cu 0,20%.

La randul lui, indicele compozit BET-C, care evidentiaza evolutia preturilor tuturor actiunilor cotate, a scazut cu 0,65%. In afara de SIF, rulaje bune au mai inregistrat si titlurile Bancii Transilvania, Petrom, Rompetrol si ale BRD.