Folia protectoare pentru placutele de inmatriculare are rolul de a proteja numerele de camerele foto radar de pe autostrazi in incercarea lor de a fotografia numerele masinilor care ‘merita’ o surpriza de tip amenda in posta. Ea poate fi instalata foarte usor peste placutele de inmatriculare, in mai putin de 5 minute.

Folia protectoare face posibila vederea numerelor din fata sau din spatele masini, insa, in cazul camerelor-radar care sunt pozitionate intr-un unghi de aproximativ 30 de grade, acestea nu vor inregistra decat o imagine alba/incetosata a numerelor si literelor de pe placuta.

Folia pare a fi o solutie deloc scumpa insa absoluta a ‘capcanelor’ radar de pe sosele.

PhotoStopper

In cazul in care foliile protectoare anti-radar sunt plasate in afara legii, solutia optima o reprezinta PhotoStopper. PhotoStopper este un spray invizibil care poate fi aplicat pe placutele de inmatriculare ale masinii. O singura aplicare este permanenta si face ca placutele sa devina foarte reflectorizante.

Din acest motiv flash-ul camerelor de filmat se reflecta, astfel ca poza nu va fi deloc clara iar placutele de inmatriculare incetosate.

PhotoStopper functioneaza numai in cazul camerelor cu flash/blitz, ceea ce determina o eficienta de aproximativ 70%. Pretul unui spray este de 20$ si poate fi folosit pe aproximativ sase placute.

Ramane ca specialistii sa-si spuna parerea iar Ministerul de Interne sa stabileasca legalitatea acestor metode.

Detalii privind pozitionarea camerelor gasiti aici : http://www.e-transport.ro/stire-Amplasamentul_camerelor_video_de_supraveghere_trafic_pe_DN1-4364.html

Sursa: www.e-transport.ro