Cabinetul Tariceanu a implinit 1 an. Anul trecut, pe vremea asta, la Palatul Victoria era mare agitatie. Pe 26 decembrie 2004, echipa Guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu incepea sa prinda contur. 24 ministri erau atunci, tot 24 sunt si acum, dar nu aceiasi.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a pastrat structura vechiului cabinet.

Pe 26 decembrie 2004 Tariceanu ii nominaliza pentru echipa sa pe Codrut Seres ca ministru al Economiei, Mona Musca pentru postul de ministru al Culturii, Mircea Cinteza la Sanatate, Mihai Razvan Ungureanu la Externe, Gheorghe Flutur la Agricultura, Ionut Popescu la Finante, Monica Macovei la ministerul Justitiei, Vasile Blaga in fruntea

ministerului Administratiei si Internelor, Cristina Pirvulescu, la conducerea Ministerului Integrarii Europene, Gheorghe Barbu pentru portofoliul Muncii, Teodor Atanasiu, nou ministru al Apararii Nationale, Gheorghe Dobre la Transporturi, Mircea Miclea la Educatie si Cercetare, Szolt Nagy pentru postul de ministru al Comunicatiilor si Tehnologia

Informatiei, Sulfina Barbu la Mediu si Mihai Voicu, ministru pentru coordonarea secretariatului general al Guvernului. Noul Executiv avea si cinci ministri delegati. Este vorba despre Cristian David, Sorin Vicol, Bogdan Olteanu, Laszlo Borbely si Iuliu Winkler. Echipa premierului era completata si de trei ministri de stat fara portofolii.

Adriean Videanu, responsabil cu ministerele economice, Marko Bela pentru cultura, invatamant si integrare si George Copos nominalizat pentru a coordona activitatea mediului de afaceri. Din cei 24, unul nu avea sa ajunga in functie nici macar pentru o zi. Cristina Pirvulescu a fost invalidata de comisiile parlamentare.

In locul ei la ministerul Integrarii a ajuns Ene Dinga. Nu a fost insa singura schimbare operata in echipa Executivului. Cateva luni mai tarziu Adriean Videanu renunta la postul de vicepremier pentru fotoliul de primar general al Capitalei, functia fiind preluata de Gheorghe Seculici.

Apoi, Mona Musca a renuntat la Ministerul Culturii, fiind inlocuita de Adrian Iorgulescu. In vara acestui an a avut loc si prima remaniere. Mircea Cinteza, Ionut Popescu, Ene Dinga si Gheorghe Seculici au parasit palatul Victoria.

In locul lor au venit Eugen Nicolaescu, la ministerul Sanatatii, Anca Boagiu la cel al Integrarii, Gheorghe Pogea ca vicepremier si Sebastian Vladescu la ministerul Finatnelor. Greva profesorilor a adus si o alta schimbare la nivelul cabinetului Tariceanu.

Mircea Miclea a renuntat la fotoliul de ministru al invatamantului, fiind inlocuit de Mihail Hardau.