Petrom a vandut firmei Grup Servicii Petroliere unitatile de foraj marin detinute, pentru suma de 100 milioane de dolari, transferul de proprietate urmand sa fie realizat in luna ianuarie a anului viitor, informeaza un comunicat al companiei.

Sursa citata precizeaza ca activele respective nu fac parte din activitatea de baza a companiei si ca aceasta tranzactie nu implica echipamentele maritime de productie (platformele fixe din Marea Neagra).

„Ca si alte companii petroliere internationale, Petrom nu are expertiza interna suficienta in domeniul serviciilor maritime si, prin urmare, credem ca investitiile semnificative pe care le necesita unitatile de foraj marin pentru a opera in plan international nu reprezinta tipul de proiecte care sa beneficieze de

finantarea Petrom in acest moment", a declarat, intr-un comunicat, directorul general al companiei, Gheorghe Constantinescu.

Contractul de vanzare a fost semnat saptamana trecuta si vizeaza unitatile mobile de foraj Atlas, Fortuna, Jupiter, Orizont, Prometeu si Saturn.

Oficialii companiei spun ca Petrom vrea sa se concentreze pe activitatile de baza, iar operarea platformelor mobile de foraj marin este un domeniu specializat al serviciilor legate de campurile petroliere, care necesita o atentie si expertiza speciale.

Cititi articolul integral in Gandul