Orange Romania are obligatia de a plati ANRC o amenda in valoare de 15.000.000 lei (ROL), pentru fiecare zi de intarziere in furnizarea documentatiei aferente modelului top-down de calculatie a costurilor de tip LRIC, necesar pentru stabilirea noilor tarife de interconectare, fundamentate pe costuri.

Aceasta decizie apartine Curtii de Apel Bucuresti care a respins cererea Orange Romania de anulare a deciziei prin care ANRC a sanctionat operatorul pentru nefurnizarea documentatiei.

Compania Orange Romania avea obligatia de a transmite ANRC, pana la data de 31 martie 2004, documentatia modelului top-down de calculatie a costurilor de tip LRIC, necesar pentru stabilirea noilor tarife de interconectare, fundamentate pe costuri.

Termenul de 31 martie 2004 a fost depasit, fara a fi insotit, din partea reprezentantilor companiei, de o justificare sau de propunerea unui alt termen pana la care ar fi putut elabora si transmite aceasta documentatie. Astfel, incepand cu 15 septembrie 2004, ANRC a sanctionat compania cu amenda administrativa in valoare de 15.000.000 lei (ROL) pe zi de intarziere.

Ca urmare a contestarii in instanta a acestei sanctiuni, Curtea de Apel Bucuresti s-a pronuntat printr-o sentinta definitiva in favoarea ANRC. Amenda se aplica incepand cu data de 15 septembrie 2004 pana la data executarii obligatiei de a transmite in mod complet si corect documentatia aferenta modelului de calculatie a tarifelor de interconectare.