Postata de: Radu Nicolau

La data: 25 Decembrie 2005

Tip: Opinie

Cod: 1319

Pe starda Dinu Vintila, langa parcul Circului se construieste de 6-7 luni un complex de blocuri numit foarte pretentios "Central Park".

O initiativa privata laudabila, care va ridica nivelul cartierului cand va fi dat in folosinta.

Pana atunci insa, pentru locuitorii zonei, santierul respectiv este doar o sursa de mizerie tipic romaneasca.

Nu vorbesc aici de cozile de basculante si betoniere care fac coada pe str. Dinu Vintila si claxoneza "prietenos" cand se intersecteza in miez de noapte, ci de praful si noroiul care au pus stapanire pe strazile adiacente, pe case, masini si oameni.

Stiu ca legislatia interzice masinilor din santier sa iasa murdare de noroi sau beton si sa murdareasca strada; la iesirea din santier trebuie sa fie curatate ca sa nu mudareasca si sa polueze vecinatatile.

Aceasta legislatie este valabila si la noi si in tarile civilizate dar singura deosebire este ca la noi legea este pur teoretica pt. ca nimeni nu o respecta si, mai grav, nimeni nu se ocupa de aplicarea ei.

Rezultatul? Pe str. Dinu Vintila, la doi pasi de sediul IGP unde Politia ar trebui sa vegheze la respectarea legilor si a cetatenilor ( o alta chestiune teoretica in Romania!) s-a sternut un strat gros de noroi, praf, pietris, etc, care face viata un cosmar pentru locuitorii zonei.

Probema e ca n-am vazut nici un inspector al primariei sectorului 2 sau al Garzii de Mediu sa sezizeze aceste lucruri si, cum ar fi normal intr-o tara civilizata, sa ia masuri de corectare a situatiei. Adica sa vina cu chitantierul la santier si sa amendeze constructorii pentru mizeria facuta si nerespectarea legislatiei privind pastrarea curateniei spatiilor publice.

Astept cu interes sa vad care este reactia autoritatilor la acesta sesizare. Precizez din start ca n-am nevoie de explicatii sau raspunsuri scrise; vreau sa vad ca in fiecare saptamana, de cel putin 2-3 ori un inspector de la primaria sectorului 2 face turul santierelor din sector, inclusiv la cel din str.

Dinu Vintila si, daca nu este curatenie, sa amendeze repsonsabilii pana cand invata sa pastreze curatenia si vor dota santierele cu toate cele necesare ca masi nile cand ies din incinta sa nu lase lungi dare de noroi sau beton scurs din bena.

Radu Nicolau

Primarul nu a raspuns inca la aceasta sesizare!