Controversatul om de afaceri de origine siriana Zaher Iskandarani este dat in urmarire generala in Romania, dupa ce Tribunalul Bucuresti a emis ieri pe numele sau un mandat de arestare in lipsa pentru acuzatii legate de infractiuni economice. Saptamana trecuta, trei presupusi complici ai sai au fost retinuti la Timisoara si adusi la

Bucuresti pentru audieri.

Surse judiciare au confirmat ca si noptile trecute Zaher a fost cautat in Timis. Saptamana trecuta, in urma mai multor mandate de perchezitie emise de instantele din Timis, imobilele omului de afaceri sau ale complicilor sai au fost verificate de ofiteri de la Crima Organizata si procurori ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Crima Organizata si Terorism (DIICOT).

Casa lui Zaher Iskandarani din Timisoara si fabrica de tigarete din localitatea timiseana Sacalaz au mai fost perchezitionate de doua ori in luna mai a acestui an, cand acesta a fost retinut pentru acuzatii legate de constituirea unui grup infractional specializat in contrafacerea si contrabanda cu tigari. El a mai fost audiat si pentru acuzatii precum spalare de bani si evaziune fiscala.

Articol integral in EVZ