Socul integrarii Romaniei in Uniunea Europeana va fi mult mai mic decat cel estimat la inceputul anului 2005, a declarat presedintele Traian Basescu, miercuri, la Gala de excelenta in afaceri, organizata de CCIR.

Traian Basescu a mentionat ca, in cursul acestui an, mediul economic romanesc a devenit mai pregatit pentru aderarea la UE

Seful statului considera ca 2005 a fost un an dificil mai ales din cauza schimbarilor semnificative din mediul economic. Presedintele s-a referit la introducerea cotei unice, a leului nou si la politica BNR privind dobanzile.

Totodata, Traian Basescu a spus ca 2005 a fost un an "de cotitura" si in perceperea mediului de afaceri romanesc. El a dat ca exemplu studiile BERD si ale Bancii Mondiale, potrivit carora mediul de afaceri romanesc a devenit mai curat.

Traian Basescu a apreciat ca mediul de afaceri este mai dinamica parte a societatii romanesti care genereaza bunastare pentru toata societatea, care garanteaza venituri la bugetul de stat si a dat asigurari ca va veghea ca mediul de afaceri sa fie cat mai curat, iar economia romaneasca sa poata garanta evolutia pozitiva a nivelului de trai.

Presedintele a primit asigurari ca firmele premiate la Gala de excelenta in afaceri nu au datorii la stat si a felicitat oamenii de afaceri prezenti pentru modul in care au inteles sa-si achite datoriile la buget.