Dragos Savulescu e un nume aparut brusc, pe firmament, dupa scandalul nuntii de la Palatul Regal. Protagonistul celui mai luxos eveniment monden al anului – nunta sa a costat jumatate de milion de euro – este unul dintre actionarii de la Dinamo.

Cum si-a facut averea tanarul ginere care i-a avut printre comeseni pe Mircea Geoana, Neculai Ontanu, Ion Tiriac, Ioan Becali sau Gigi Netoiu, acesta este un lucru mai putin cunoscut. Dupa cum au ramas ascunse si motivele pentru care a vizitat recent Departamentul National Anticoruptie.

Mina de aur descoperita de Dragos Savulescu a fost Agentia Domeniilor Statului care, pe vremea fostei guvernari, a avut o contributie decisiva la rotunjirea conturilor tanarului afacerist.

In anul 2004, cand sef al ADS era omul PSD-ului, Corneliu Popa, Savulescu, prin diversi interpusi, a ajuns sa controleze o bucata importanta din terenurile de lux ale Capitalei. Zona vizata a fost nordul Bucurestiului, unde isi aveau fermele diferite institute de cercetare din subordinea Ministerului Agriculturii.

„Ingineriile funciare" prin care Savulescu a ajuns stapan pe terenuri evaluate la 100 de milioane de euro au insa o schema destul de simpla. Oameni din primarii si prefecturi dau ponturi despre mari suprafete de teren, revendicate in comunele din jurul Capitalei.

In prima instanta, locatia conteaza mai putin, importanta fiind suprafata revendicata. Pasul urmator era cumpararea pe nimic a drepturilor litigioase ale revendicatorilor, care trageau tot mai putine sperante in recuperarea terenurilor.

Primariile confirmau faptul ca nu dispun de suprafetele necesare pentru a face retrocedarea pe vechile amplasamente, ajungandu-se astfel la Administratia Domeniului Statului, care ar fi trebuit sa gaseasca terenuri libere, pe care sa le dea in compensatie.

O „cartita" din ADS era pusa sa faca localizarea terenurilor disponibile ce se preteaza la compensare.

Articol integral in Gandul