Scandalul CIA arde mocnit, starnind preocuparea opiniei publice chiar si in perioada Sarbatorilor. Deliciul povestii il constituie in continuare scurgerile de informatii secrete, voite sau nu, de la serviciile de informatii implicate.

Astfel, conform unui responsabil CIA, inspectorul general al Agentiei americane, John Helgerson, face investigatii secrete asupra unui numar de zece rapiri din greseala, din strainatate, efectuate de agentii SUA. Cifra anuntata de oficialul anonim este insa cu mult mai mica decat cea vehiculata de media.

Atat presa americana, cat si cea europeana afirma ca CIA ar fi rapit peste 150 de suspecti de terorism islamisti dupa atentatele din 11 septembrie 2001. Responsabilii CIA sunt consternati de divulgarile colegilor cu ajutorul presei, ceea ce nu-i impiedica sa nege in continuare informatiile.

Astfel, potrivit oficialilor CIA, avioanele banuite ca ar fi transferat prizonieri in Europa inclusiv Romania, transporta de fapt personal al Agentiei SUA, provizii sau chiar pe directorul CIA, Peter Gross. In acest timp, un cotidian grec a publicat numele unui sef al agentiei secrete britanice MI 6 care ar fi fost implicat in rapirea si torturarea in Grecia a 28 de suspecti pakistanezi.

Articol integral in Adevarul