Controversatul om de afaceri, Zaher Iskandarani a fost retinut joi dimineata, de politistii timisoreni, transmite Realitatea TV. El este adus la Bucuresti.

Trei presupusi complici ai acestuia, Eugen Iovescu, Obayda Ghannoum si Ghassan Wahbeh, fusesera arestati, in urma cu o saptamana, tot pentru infractiuni economice.

Acestia sunt acuzati de asociere in vederea savarsirii de infractiuni privind operatiunile vamale ilicite cu utilaje de productie a tigarilor si alcoolului, in afara antrepozitului fiscal, precum si ascunderea sursei impozabile.

Procurorii au cerut instantei si arestarea in lipsa a omului de afaceri Zaher Iskandarani, luarea in discutie a acestei solicitari fiind initial amanata, din motive procedurale, pentru data de 5 ianuarie.

Grupul activa, in principal, la fabrica de la Sacalaz, unde se contrafaceau tigari destinate contrabandei. Fabrica apatinea unei dintre firmele controlate de Zaher Iskandarani.

Dupa o perchezitie facuta in aceasta luna in fabrica, autoritatile au gasit tigari si alcool fabricate ilegal, fara autorizatie. Au fost gasite tigari 55 de baxuri de tigari timbrate, 65 de baxuri de tigari netimbrate, precum si 72 de casete si 1437 de cutii cu pachete netimbrate.

De asemenea, au mai fost gasite noua tone de tutun, precum si role de foita de tigara si filtre de tigari care nu au fost declarate.

La un alt control, la fabrica de la Lenauheim autoritatile au gasit instalatii de fabricare ilegala a alcoolului.