INCERCATI SA SEMNATI POLITA DE ASIGURARE LA INCEPUTUL LUNII

Anumite companii de asigurari tin cont de calendar atunci cand incheie o asigurare. Nu conteaza ca incepeti noul contract cu data de 29 a lunii va trebui sa platiti integral toata luna respectiva.

INCERCATI SA VA PLATITI PRIMA O DATA PE AN

Majoritatea companiilor propun diferite facilitati de plata, una dintre acestea fiind plata unei rate lunare in loc de plata integrala pe tot anul, lucru ce ar putea parea tentant mai ales in cazul bugetelor restranse. Totusi acesta nu e decat un calcul fals intrucat companiile aplica taxe lunare suplimentare (cateodata chiar fara sa isi anunte clientii).

GASITI ASIGURATORUL CARE VA CAUTA

O companie de asigurari este o societate comerciala ce poate la un moment dat adopta o strategie de rentabilitate aratandu-se reticenta in a accepta noi clienti care prezinta risc, sau dimpotriva compania poate adopta o politica de expansiune. In acest caz chiar si soferilor cu antecedente rutiere li se poate incheia cu usurinta o asigurare.

Totusi fiti atenti in ceea ce priveste tariful! Aceste companii permisive pot aplica tarife minime pentru masini mici in idea de a-si crea un portofoliu de clienti carora pe viitor le-ar putea impune tarife piperate. Pe de alta parte, anumite companii nu incheie polite decat cu clienti mari si pot refuza categoric sa asigure un simplu sofer care nu are decat o masina mica.

MASINA MODESTA – ASIGURARE MODESTA

Fiecare client este un caz particular, insa in incercarea de a ajunge la rentabilitate, companiile de asigurari incearca sa ofere prestarile de servicii cele mai standardizate. Prin urmare, daca sunteti tanar incercati sa va cumparati un automobil care nu cere un buget mare de intretinere, iar daca detineti o masina germana scumpa procurati-va un garaj.

In cazul in care doriti sa va instalati o alarma incercati totusi sa fie una agreata de asigurator, altfel pretul asigurarii poate atinge cote maxime.

CITITI SI INTELEGETI TOT CEEA CE SEMNATI

In Romania exista doua tipuri foarte cunoscute de asigurari auto. Este vorba de RCA, obligatorie prin lege si CASCO. Acest din urma tip de asigurari nu sunt identice de la o companie la alta. Anumite companii asigura si tertii din oficiu in timp ce altele cer o suma mai mare pentru a include si acest beneficiu.

Pentru a beneficia de cel mai bun tarif nu incercati sa va faceti o asigurare individualizata la o anume companie ci incercati in momentul in care alegeti compania sa comparati garantiile oferite de fiecare companie in parte pentru a cumpara pachetul care vi se potriveste cel mai bine.

INCERCATI SA AVETI O RELATIE DIRECTA CU ASIGURATORUL

Acum te poti asigura in diferite moduri; la un agent care reprezinta o companie de asigurari (o persoana fizica salariata) sau la un broker (persoana fizica ce iti poate propune serviciile mai multor companii de asigurari), la telefon sau pe internet. In majoritatea cazurilor este mai bine sa te asiguri direct la companie.

Atentie insa, companiile au simplificat la maximum relatia lor cu clientii!

Articol de: Cornelia Gabor