Ministerul Finantelor anunta lista datornicilor la buget doar o data la trei luni. De aceea, nimeni nu poate sti lista la zi a celor care nu si-au platit darile.

„Conform legii, nimeni nu are acces, in mod curent, la datele privind datoriile fiscale ale firmelor. In schimb, legea da voie MFP sa le publice o data la trei luni", ne-au precizat ieri surse din Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Singura modalitate de a afla in orice moment datoriile la zi ale unei societati este ca exact acea societate sa ceara de la ANAF un certificat de atestare fiscala, care poate fi publicat doar cu acordul ei.

In rest, daca oricine altcineva vrea sa afle datoriile unei firme, nu-i ramine decit sa verifice acest lucru pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, care, insa, actualizeaza datele, conform legii, o data la trei luni. Interval in care firma isi poate plati datoriile, dar acest lucru nu poate fi aflat.

Simtex nu are datorii

„Cotidianul" a publicat ieri un text in care prezenta faptul ca presedintele Basescu a premiat mai multe firme, fie detinute de oameni de afaceri controversati, gen Vuza sau fratii Micula, fie cu datorii la stat, in conditiile in care chiar presedintele garantase ca nici o firma premiata nu are datorii.

Cititi articolul integral in Cotidianul