Noi reglementari pentru privatizarea societatilor

de     Romania Libera
Vineri, 30 decembrie 2005, 0:00


Societatile in care statul detine cel putin 33% din actiuni nu vor mai putea fi scoase la vanzare fara a avea un raport de evaluare, in baza caruia sa se stabileasca un pret de oferta adecvat. Guvernul a modificat in acest sens normele metodologice de aplicare ale OUG nr. 88/1997 privind privatizarea societatilor comerciale si Legii nr.

137 din 2002 privind unele masuri pentru accelerarea privatizarii, introducand prevederea intocmirii unor astfel de rapoarte de catre evaluatorii autorizati.

Realizarea raportului de evaluare este necesara si pentru majorarea capitalului social al societatilor comerciale de stat, prin aport in numerar sau in natura, precum si pentru cesiunea actiunilor detinute de societatile de stat sau de filialele acestora la societati cu capital mixt.

In cazul in care, pentru determinarea pretului de oferta, nu se intocmeste raport de evaluare de catre un evaluator autorizat, pretul de oferta va fi egal cu cea mai mare dintre valorile calculate astfel: media cotatiilor inregistrate in ultimele 12 luni calendaristice, anterioare formularii ofertei de vanzare (atunci cand sunt scoase la vanzare actiuni cotate si tranzactionate pe o piata

reglementata) sau valoarea calculata de institutia publica implicata in privatizare, prin raport de evaluare simplificat, in baza datelor financiare furnizate de societate.42 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi